2012-08-31

Tid för en uppdatering!

Vi börjar med premieringen i Önnestad -11-07-16 där Beoncy fick diplom 98887=40 p. Hon har varit hos Malin nu över sommaren för vidare utbildning och så här bra blir det då! Tack Malin för dom härliga bilderna! Malin vann ju kvalitet -10 (hopp) med sin Kenzo u. Enya. Enya är vår uppfödning.

 

 Miss Li var med på premieringen i Åstorp 11-09-12 och fick klass 1 88887=39 p.

I slutet av augusti 2011var det kvalitet i Billdal utanför Göteborg och där var Alanis med. Hon fick 42 p extriört och 2:a som gångartsponny med utmärkelse.

Den stora höjdpunkten på Året var att vår uppfödning Poetic Kelly vann finalen i 5-års championat (hopp) i Falkenberg. Han såldes som föl till Cathrin och Peter Hem | Westcliffs Connemara Stud. Med var även Bjennesby Shania som blev 3:a(hopp) så det var en trevlig helg att vara uppfödare på!

Vi fick ju fyra föl 2011 en hingst och tre ston.

Bjennesby Plura (h)                           Bjennesby Lykke Li                      Bjennesby September         Bjennesby Robyn

e. Rockfield Scareface                         e. Hagens Zephyr                            e. Calvin Klein                  e. Rockfield Scareface

   

Nog om 2011 vi vänder blad…..

2012

Året började med att Calvin Klein blev såld till Katja Leppänen Finland. Började bli liiite för många herrar här hemma så en annan Katja tog över Hagens Ryan, och så höll vi alla tummar och tår vi hade att den franska importen Vox Pop skulle bli godkänd……och det blev han sånär som på 1 poäng….87789=39 p extriört 8 på galopp 8-8 löshoppning, de tyckte han var lite valpig men vill gärna att han återkommer.

Han är stamboksförd och tackvare det nya systemet så kommer vi använda honom i aveln. Jag tror alla välkomnar lite nytt blod. Morfar är ju Lean Dexter Pondi.

 

 

 

 

2011-07-12

Fölningen är nu avklarad o först ut var Yulie med ett vackert hingstföl f.11/5 e. Rockfield Scareface helbror till Janis Joplin! Sedan var Ninnie på tur den 24/5 ett stoföl med mkt utstrålning e. Hagens Zephyr! De 8/6 var det dags för Gipsy Lane ett stoföl till, helsyster till Lois Lane som blev såld till Skåne o har påbörjat sin karriär som lovande hopp ponny! Coriona var ej dräktig så det blev ett viloår för henne! Hon är nu hos Poetic Kelly (på betäckning) som jag tror kan bli en intressant kombination! Sist ut blev då Fergie 13/6 med ännu ett stoföl e. Rockfield Scareface! Vi är mkt nöjda med årets föl! I år betäcks bara Yulie, Ninnie o Coriona för försäljningen av unghästar har gått lite trögare!

Årets Riksutställning den 18-19 juni var i år i Norrköping o där visade jag Bjennesby Janis Joplin bland fyra andra ettåringar som hon gick etta i med guld 99778=40 och sen blev hon reserv unghäst champion! Sedan visade jag Bjennesby Miss Li bland treåringarna o där blev hon tvåa med poängen 89877= 39 p! Sommar premieringarna står nu på tur framöver för Bj.Beoncy o Miss Li!

 

2011-04-19

Dags för uppdatering!

Ston som ska föla, Yulie, Ninnie, Gipsy, Coriona och Fergie. Skulle inte bli så många föl i år men men… Scareface har åkt tillbaka till Finland och Zephyr ska stå på station hos Jörgen Folkesson så kvar här hemma blir Calvin och Ryan. Vi har ett gäng treåringar till salu som är insuttna och klara nu ska de bara smälta det lite och sen är de redo för att börja utbildas. Så vi hoppas att det finns några ponny föräldrar där ute som är sugna på att köpa ponny som med rätt träning och sunt förnuft kan gå riktigt långt. För Lois Lane , Sting och Clash går det riktigt bra och vi är så glada att de hamnat hos så duktiga tjejer.

Lägger ut en bild på Jay Z som är till salu. 5-årig valack ca 146cm. Hoppar i dagsläget 1m på tävling och har mkt bra gångarter. Står i Göteborg på utbildning. Det är Lina Åkerberg som tagit fotot.

 

 

2010-10-14

Sist vi skrev hade de precis kommit och nu är det dags för avvänjning, men det kommer att gå jätte bra då vi kommer att ha en lagom stor grupp unghästar som redan nu går tillsammans. Vi försöker alltid att släppa ihop alla fölisarna när de är med sina mammor och sedan så släpper vi in de nya kompisarna lite pö om pö. Så just nu så är det fölisar med mammor, Nickelback, en halvblodsvalack på 2 år (som älskar sin nya roll) och Marit som är ett år.

 

I år så betäckte vi inte alla stona och den enda som är konstaterad dräktig är Gipsy, vilket glädjer oss då hon gått gall ett par år. Hon är betäckt med Calvin, de har ju avkomman Lois Lane som är såld till Skåne och sköter sig utmärkt.

Lois Lane

 

 Vi betäckte även Ninnie, Yulie, Coriona och Fergie. Så nu håller vi tummarna att även de är dräktiga.

Mamma har även varit på lite roligt i sommar med och då kan det se ut så här..

 

Scareface har åkt hem till Finland efter två säsonger här hos oss. Vi tror han trivdes mycket bra hos de svenska damernaJ

 

2010-06-02

Nu har han äntligen kommit, årets enda hingstföl här på gården! På måndagen 24 maj så var det dags för Dale Aurora att föla, allt gick jätte bra och nu lite drygt en vecka senare så är det full fart på honom.

2010-05-17

Stoföl nr fyra har kommit, i måndags morse fölade Coriona. Pappa är Scareface.

2010-05-11

Bjennesby fullkomligt exploderar av sto föl, nu har den tredje tjejen kommit! Dusty hade vaxproppar I-gårkväll och i morse så stod det en liten tjej i boxen. Yulie fölade den 3 maj och även där gick allt hur bra som helst! Hur mycket man än tittar till dom så passar dom alltid på när man inte är i närheten…

Här kommer lite bilder: Vi tar Yulie´s tjej först som är efter Scareface.

 

Dusty´s tjej som är efter Ryan.

2010-04-28

Årets första föl har kommit! Det var Ninnie som levererade en tjej, på måndags morgonen stod hon där i boxen. Ninnie börjar ju komma upp i åldern 23 år och vi vet inte om vi skulle betäcka om henne men allt gick bra och Ninnie är en super bra mamma och älskar sina bebisar så vi får fundera lite på hur vi ska göra. Nu väntar vi bara på resten…

Elaine 1

 

2010-04-20

Snön är äntligen borta och vi bara njuter, finns det nått bättre än våren.

Än så länge är det lugnt på föl fronten, vi väntar med spänning på att Scareface första ska komma. Calvins vistelse i Finland förra året har hittills resulterat i ett vackert sto föl. Mor är Rockfield Scaramé.

 

2010 Mars
 
Hjälp vilken vinter vi haft, helt fantastisk men gud så kallt det varit ibland. Fördelen med vintrar som dessa är ju att man slipper leriga hagar, skitiga hästar och att fodra ute är ju rena drömmen, vitt och rent!
Men nu känns det som att vi inte orkar pulsa runt i snö längre, tack vinter för allt men nu vill vi ha vår...
 
Sommaren -09 började bra med föl och Poetic Kelly blev godkänd, Calvin fick A och fick åka till Finland och Scareface fick åka till Sverige.
Scareface är kvar en säsong till, Calvin har fått komma hem och istället fick Ryan åka till Finland.
 
Bjennesby Shania fick diplom när hon visades i Önnestad och på treårs testet i Nybro blev det hopputmärkelse 8-8. Hon visades även på riksutställningen i Norrköping och fick 39p. Shania är dräktig med Scareface och beräknas föla i juni.
Vi visade även Scareface i Norrköping och det blev ett starkt guld!
Bjennesby Alanis fick även hon 39p i Norrköping.
 
Tara II fick hopputmärkelse på kvalitetsbedömningen i Nybro 8-9 och gick därmed vidare till final i Falkenberg. Tara ska säljas och vi hoppas att vi kan hitta en ryttare som kan ta fram den potential som finns i henne.
 
Först ut att föla i sommar blir Yulie som är betäckt med Scareface beräknad nedkomst är slutet av april, därefter Ninnie som är betäckt med Ryan. I mitten av maj så är det dags för Coriona och Dusty som är betäckta med Scareface och Ryan. Sist ut blir Aurora som är betäckt med Ryan nedkomst beräknad till slutet av maj.

Vi vill Tacka Malin Wikelöv som hjälpte oss med Tara under sommaren och även gratulera till segern på finalen i kvalitet med Kenzo som är son till Enya som vi fött upp.

 


 
 
 

 

2009-05-26

Tre ston och två hingstar blev resultatet av årets fölningar här i Bjennesby, känns jätteskönt att allt gått bra.

 

 

2009-04-27

Lofty Dusty Ramblers son Poetic Kelly  blev enda godkända treåring på grevagården 28/3. Detta är vi mycket stolta över! Poängen blev 88788=39 extriört , 9 på galopen och 9-8 på löshoppningen. Calvin blev upphöjd till A extriört. Alla hans visade ston har blivit klass 1 och 50% har Diplom.

Så har han äntligen kommit Rockfield Scarface, det var med stor spänning vi åkte till Vaggeryd och tog emot honom. Han levde upp till alla våra förväntningar, vilken snygging! Han gick snällt på vår trailer och väl hemma så kändes det som han alltid gått där i hagen, lugnet själv. Nu hoppas vi att många stoägare tar chansen att betäcka med en sådan fin hingst.

I år var det inte Ninnie som fölade först utan en kusin till henne Hagens Yulie som vi köpte av Gisela i höstas. Ninnie fick snällt bli nr 2 , så två fina hingstungar har det blivit hitintills.

2009-03-08

Jag håller på att fixa lite med hemsidan och ibland så kan det bli lite galet. Tyvärr försvann den gamla gästboken....och den är fortfarande på vift, så nu har jag fixat en ny. Mest upprörd över detta är mamma som inte hade svarat på en del inlägg. Skriv gärna igen!

Nytt är att vi kommer lägga upp filmsnuttar på våra till salu hästar och redan nu finns det en på Sting.

2009-01-06

Nytt år nya möjligheter! Vi vill önska alla en god fortsättning.

Det nya året har ju startat riktigt bra med härliga soliga dagar. För er som är nyfikna på Rockfield Scarface så finns han nu med under hings

2008-12-02

Sommaren kom och gick, hösten har  blåst förbi och snart är det 2009! Till er som går i tankar på att betäcka nästa år kan vi medela att Calvin kommer att vara på station i Finland nästa år och i utbyte kommer vi att ha den finska hingsten Rockfield Scarface som blev BIS på finska connemara riksutställning i september.

e Ard Ri Cunga u Rockfield Scaramé

En dotterson till svenskfödde Kåsta Scaramouche.

 

 

 

 

 

2008-06-08

Juni och sommaren kom med stormsteg! Här i Bjennesby så har vi redan hunnit få alla connemara föl. Först ut som vanligt Ninnie ett fint sto e. Kulan. Sen kom domlöpband Maja fick ett sto e. Calvin, Dusty fick ett sto e. Poetic, Tara fick en Hingst e. O´chiefen och Coriona en hingst e. Kulan. Aurora som skulle föla runt midsommar kom några veckor för tidigt ett sto blev det e. Kulan. Kvar med stor mage är vårt halvblod Graziella som får avsluta i mitten av juli.

I skrivande stund så har vi både Ryan & Calvin hemma, planen är att Ryan ska  ner till Katja i Karlskrona och fortsätta betäcka där.

Avril har vi valt att inte betäcka i år då vi har lånat ut henne för utbildning. Våran tre års hings  Sting som  blivit valack har vi bestämt för att behålla och utbilda själva. Ett riktigt hopp ämne :-)). Har löshoppat våran två års valack Clash i våras och blev super nöjda med va vi såg. En riktig hopptalang visade det sig vara, fast det är klart har man Ninnie till mormor kan man väll inte bli annat.

Efter en lerig och rå vinter så har det helt plötsligt blivit torka så mycket tid går åt till att vattna och flytta hästar, men villken härlig sommar start vi fick! Fölen är här och och så va det dags att tänka på nästa års eventuella föl.....hmm Ryan är ju riktigt snygg och Calvin börjar växa till sig, villka fina hingstar vi har!!! :-))

Paulina & Kerstin

2007-12-30

Näst sista dagen på året och snön lyser med sin frånvaro, känns inte riktigt som december. Leriga hagar och blöta hästar, måtte det komma snö snart så vi får våra härliga vinterdagar med sol och glada hästar som bara står och myser.

Vi har ju missat att skriva om lite utställningar som vi har varit på i sommar. Lois Lane visades på Connemarasällskapets Lokalutställning i Ängelholm, 2:a i sin klass och reserv unghästchampion bland ett och två åringar.  5x8=40p och guld, jättekul!

Tara II fick diplom vid sommarpremieringen 20/7 i Norrhult, 98878=40p. Hon gick tre-års testet i Nybro 9/9 men hade tyvärr dragit på sig en förkylning så hon va lite loj i hoppningen och hade inga svävningsmoment i galoppen. Hoppar normalt jättebra, och poängen blev ändå 45 i gångarten och 46 i hoppningen med en 9:a på temperament och allmänt intryck i hoppningen. 888876 7-9 blev poängen.

Vetlandas Ponny utställning 7/10 visades Clash, Cascada Lane, Sting, Little Amy. Resultatet blev godkänd för dom alla med silverplakett, fast det är ju klart lite bättre hade vi väl hoppats på....:-) Little Amy och Clash fick 8:or på sina rörelser.

I början av november åkte Timberlake till Cathrine Blomqvist, Orust Tjörn. Hennes dotter Sofia har köpt honom. Dita och Rihanna åkte veckan innan jul till Katja Stenberg Karlskrona som även köpt Bjennesby Kalle.

Avril blev aldrig dräktig och ska nu börja ridas för träning och sedan tävling, vi hoppas kunna hitta någon liten ryttare till henne i vår så hon får komma ut och visa upp sig på banorna.

Nästa år förväntas sju föl varav ett halvblodsföl e.Ronaldinho H.

Coriona har blivit upphöjd till A med förhoppningar att det ska räcka till Elit.

Med förhoppning om snö så vill vi önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

Kerstin och Paulina

 

2007-08-07

Nu har dom sista två fölen kommit, ett sto och en hingst blev det, dessa finns att se under föl -07.

Kulan Kavat har åkt hem så nu är Hagens Ryan ensam herre på täppan.

 Maja, Tara, Dusty, Aurora och Coriona är nu konstaterade dräktiga. Vi ska undersöka Avril  i veckan. På Avril bytte vi hingst till Ryan.

Bäst ifrån sig på helgens Riksutställning gjorde Shania med 40p och guld, Lois, Maja och Tara fick nöja sig silver och brons.

 

2007-06-25

Det har nu gått lite över sex månader in på 2007 och mycket har hänt!

Dags för en rejäl uppdatering!

Åttonde april var det dags, Ninnie var först ut som vanligt, ett vackert stoföl e. Poetic Justice. Förstföderskan Avril levererade sista april en hingst, ett riktigt praktexemplar e.Hagens Ryan. I mitten av maj fick Dusty ett stoföl e. Poetic Justice tätt följd av vårat halvblodsföl Graziella som även hon fick e stoföl e. Cardento. Fyra dagar senare var det dags för Coriona ett fantastiskt vackert stoföl e. Coosheen Finbarr. På nationaldagen var det dags för Hagens Citron, en liten hingst e.Hagens Ryan. Kvar har vi Dita och Gipsy som ska gå en hel månad till med sina stora magar :-).

Ninni som var först är redan konstaterad dräktig med Kulan Kavat. Hagens Citron kommer att åka tillbaks till Gisela, ett mycket trevligt sto som vi kommer att sakna. Dita planerar vi att sälja nästa år så henne betäcker vi inte om. Gipsy får gå tom detta år då hennes föl kommer så sent. Dusty har varit nere hos Poetic Justice så nu håller vi tummarna att hon är dräktig. Coriona håller vi på att betäcka om med Kulan Kavat. Avril fick åka till alvesta och Touchwood Winston en betäckningsrätt hon fick när hon blev placerad i finalen på 3-års testet.

Nya ungston i aveln för nästa år är Tara och Maja (Jeros Magic Movement).

Tara är för tillfället uppe hos Marlene och O`chiefen i töreboda. Maja är betäckt med Calvin Klein.

Får ju inte glömma bort Dale Aurora som vi köpte förra året. Hon togs inte då men är i år betäckt med Kulan Kavat. Det har även kommit 2 kullar valpar som har hunnit bli 10 veckor och som har fått nya ägare runt om i Sverige.

Kattan har försvunnit så inga kattungar i år tyvärr. Måste även skryta om att vi fått förökning i familjen så nu är vi farmor o faster x 2. Calvin Klein är på väg till Bornholm för att få träffa de danska damerna, för att sedan åka till Karlskrona för att spendera vintern där.

Ny uppdatering kommer i början på augusti.

// Kerstin o Paulina

 

2006-12-27

Dags att summera hösten som har gått.

Fölen är avvanda förutom Cascada Lane som föddes sist.

Shakira har blivit såld till Sylvia Ekman, Norrtälje som familjeponny.

Ett av årets föl Gabrielle u. Hagens Citron e. Hagens Ryan har fått ett nytt hemland. Maria Hoikkilla, Finland.

Hon åkte 24/11 med Via Road. Hennes resa har gått bra men hon var trött o hungrig när hon kom fram.

Tre till av årets föl är också sålda. Bjennesby Cascada Lane, Bjennesby Jay Z

och Bjennesby Eskobar som har bytt namn till Kelly. Kvar har vi Bjenneby Clash som fortfarande är till salu.

Bjennesby Shania har vi valt att behålla.

Stona som vi betäckte i somras är konstaterade dräktiga så sommaren -07 förväntas sju connemaraföl och ett halvblodsföl.

Ryan får konkurrens i sommar då Calvin är tillbaka i Bjennesby och kulan förväntas komma under våren.

Vi tackar alla stoägare och hästköpare för det gångna året och önskar Er en god fortsättning och hoppas att -07 blir ett bra hästår.

 

2006-10-01

Jönköpingsläns Ponnysällskap hade utställning i vetlanda.

Ninnie , Shania & Tara fick följa med och få lite social träning.

Shania  98887=40p

Tara     88877=38p

 

2006-09-27

Nu har vi äntligen fått igång våran hemsida!!!

Kom gärna med förslag om Ni tycker det är nått som saknas och kan förbättras.